Slagelse Boldklub & Idrætsforening

SBI Grafik

Nyheder

U13-2 vinder Final 4
19.06.2017

U13-2 vinder Final 4

Lørdag 17. juni 2017 spillede U13-2 Final 4 der blev afviklet i Borup. Læs referat af kampene skrevet af Felix Heilmann, træner for U13-2.

"Slagelse B&I's U13-2 havde i forårssæson kvalificeret sig til en plads i Final 4 (Sjællandsmesterskabet) i række 1 i Borup efter puljesejr, hvor man havde gået ubesejret gennem puljen.

Semifinalen

Vi skulle i semifinalen møde Helsingør, som ligeledes havde gået ubesejret gennem deres pulje med en målscore på 50-10, så der var allerede inden kampstart lagt op til noget af et brag! I omklædningsrummet blev der snakket om ikke at være nervøs. Vi havde allerede nået målet for sæson (at nå Final 4) - og vi skulle derfor bare ud at spille de sjove kampe nu!

På trods af det, var det en meget nervøs start fra Slagelse-mandskabet. De første 10 minutter blev brugt på fejlafleveringer, fejlplaceringer mm. - og nervøsiteten var helt klart at mærke! Vi får dog ramt vores medspillere bedre i en periode, og selvtilliden begynder at melde sig her. Det udmynter sig i, at Lasse Dyhr bliver spillet dybt, hvor han akkurat kommer før Helsingørs keeper, afdribler ham og lægger bolden i det tomme net. 1-0 til SBI ved pausen. 

I pausen udgår Magnus Madsen (én ud af vores to deltagende målmænd til stævnet) med en formodentlig fiber/forstrækning i låret. Mikkel kommer på mål, og der går ikke mere end to minutter før Helsingørs angriber har nedlagt ham efter et udspark/clearing. Mikkel udgår også med en skade i låret - og vi står altså nu uden målmand. Thor (markspiller) kommer på mål, og spillet kan efter fem minutters pause genoptages.

I 2. halvleg er der i de første 15 minutter stillingskrig. SBI holder Helsingør væk fra chancer uden rigtigt selv at blive farlige. I de sidste 15 minutter er det lige omvendt. Helsingør får lagt presset på SBI, som egentlig kun får breaks på kontra, eller når Thor meget flot piller hjørnespark ned uden problemer. Helsingør står højt på banen, og det skaber plads i den modsatte ende, hvor vi faktisk bliver det farligste mandskab til slut. To 100%-chancer bliver brændt på kontra, og vi lader Helsingør leve i kampen. På trods at et par store chancer er det U13-2, som tager 1-0-sejren i semifinalen og kvalificerer sig herfra til finalen halvanden time efter slutfløjt. 

Finalen

I finalen skulle vi møde et Brøndby Strand-mandskab, som havde slået AB i semifinalen på straffesparkskonkurrence efter en udligning to minutter før tid. Umiddelbart (set fra T+træners og forældres øjne) et fysisk mandskab, som gerne ville på egen hånd - så altså lidt anden modstandertype end Helsingør, som gerne ville spille positionsspil som os.

Vi lader os ikke skræmme af Brøndby Strands styrke, og i finalen begynder vi endelig at spille vores spil efter vores aftaler - som vi til tider ikke fik tid eller plads til mod Helsingør. Vi lykkedes rigtig godt med at spille op på Lasse Dyhr og Valdemar i angrebet, hvorfra vores kanter kommer stormende mod modstanderens mål. Vi kommer allerede i 1. halvleg foran på et langskudsfrispark af en meget velspillende Tobias Rolsted, som banker den ind udefra. Vi kunne godt have været foran yderligere, men det er et selvsikkert Slagelse-mandskab, som går til pause med 1-0. 

I 2. halvleg fortsætter vi vores spil, og Brøndby Strand får aldrig rigtig lov til at blive farlige. Efter et kvarterstid af 2. halvleg spiller vi bolden op på Valdemar, som lige efter bogen ligger i støtte på vores midtbane, som sender Mugtaba afsted. Han sætter en mand og lægger bolden fra baglinjen skråt tilbage til Valdemar, som er gået med igen. Han ligger den fladt i det lange hjørne ind til 2-0! Herfra var det "cruise control", hvor vi godt kunne have scoret yderligere. 10 sekunder før tid får vi tildelt et straffespark efter hånd på bolden. Lasse Dyhr og Ibrahim (fra U13-1) lå inden finalen side om side i kampen om topscorer-pladsen for U13 i foråret med 13 mål hver. Lasse Dyhr får lov til at sparke og sætte den sikkert ind til 3-0, som understreger ham som topscorer og U13-2 som sjællandsmestre for række! 

Sjællandsmesterskabet blev fejret med medaljer, t-shirts og en løftet pokal! 

Kæmpe ros til drengene for en seriøs tilgang til sæsonen hele vejen igennem - det har været en fornøjelse!"

Tekst: Felix Heilmann, træner U13-2 / Foto: U13-2 forældre. 

Tilbage