Slagelse Boldklub & Idrætsforening

SBI Grafik

Nyheder

Rasmus Ølegaard ny A-licens træner
07.02.2018

Rasmus Ølegaard ny A-licens træner

Rasmus Ølegaard Jensen - UEFA A-licens træner.

SBI web har snakket med Rasmus omkring træneruddannelsen han lige har gennemgået og bestået.

SBI web: Hvor mange kursister deltog i uddannelsen?

Rasmus: Vi startede 24 trænere på vores hold, med opstart i Ishøj. 4 grupper med 6 i hver. Der var desværre én der faldt fra efter studieturen, så vi var 5 gennem det meste af forløbet. Jeg var bl.a. i gruppe med SBI´s nytiltrådte U17 cheftræner Lennart Kragh. Det var en fornøjelse :-)

SBI web: Hvem var din primære instruktør?

Rasmus: Gruppens primære instruktør hedder Søren Sørensen. Tidligere ungdomstræner i bl.a. Brøndby og Hvidovre. Det var hans første år som A-instruktør, men det var absolut en positiv oplevelse. Han var meget åben og lyttende, selvom han selvfølgelig havde en mening om tingene. Det viste sig som et godt match i forhold til gruppens sammensætning. 

SBI web: Hvad skrev du om i din opgave?

Rasmus: Min A-opgave havde titlen "Investér i dit indlæg" og omhandlede positionelle og numeriske forhold i forbindelse med indlæg. Sådan en A-opgave er jo virkelig noget nørderi, og som man måske kan forestille sig et forholdsvist stort arbejde, bl.a. at analysere spillernes placeringer og bevægelser ved 626 mål i superligasæsonen 16/17. Så hvis nogle tror at SBI´s nyuddannede trænere kommer sovende til tingene, kan de godt tro om igen :-)   

SBI web: Hvad var godt og måske mindre godt ved A-uddannelsen?

Rasmus: Helt grundlæggende er det rigtig fin uddannelse, der sikrer at man kommer godt rundt i mange af fodboldens elementer. De 7 dages studietur i Belgien handlede mest om iagttagelser og analyser af træning og kampe, og et indblik hvordan gør man tingene andre steder end herhjemme. Midtvejsforløbet med 6 dage i Vildbjerg, og supervisionerne hjemme i klubben, gik på selve træningen, hvor man konstant blev udfordret på din ageren. Hvorfor gør du sådan? Hvorfor siger du sådan? Hvorfor står du der? Træner du det, du tror du træner? osv. Efteråret er mere teoretisk med dommereksamen, fysiologieksamen, A-opgave, fysisk opstartsplan, sluttende med den endelige eksamen her i januar.     

SBI web: Hvad kan du tage med fra uddannelsen og tilbage til SBI?

Rasmus: Det er nok svært at pege helt præcist på, da det jo er et forløb der strækker sig over en længere periode. Men det er klart at når man er blevet undervist og har sparret med nogle af de dygtigste trænere og eksperter i landet gennem et år, ville det da være mærkeligt hvis der ikke hang lidt ved.

Et stort tillykke til Rasmus.

Tekst/foto: SBI-kontor

Tilbage